Naslovnica Press info Press IPA Stijepović razgovarao sa Močnikom o korišćenju sredstava iz IPA fondova u procesu...

Stijepović razgovarao sa Močnikom o korišćenju sredstava iz IPA fondova u procesu pristupanja EU

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, primio je danas novoimenovanog ambasadora Republike Slovenije u Crnoj Gori Mitju Močnika.

Na sastanku je bilo riječi o konkretizaciji saradnje, kroz TAIEX program, kao i o korišćenju sredstava iz IPA fondova u procesu pristupanja EU.

Čestitajući ambasadoru Močniku na preuzetoj dužnosti, Gradonačelnik je ukazao na tradicionalno dobre odnose dvije bliske i prijateljske zemlje, kao i podršku koju Vlada Republike Slovenije u kontinuitetu pruža Crnoj Gori u ostvarenju njenih državnih ciljeva.

Gradonačelnik Stijepović je ocijenio da bi dobre međudržavne odnose trebalo unaprijediti saradnjom na nivou glavnih gradova u svim oblastima koje su značajne za unapređene kvaliteta života građana.

On je u tom pogledu izrazio zadovoljstvo intenziviranjem komunikacije između Podgorice i Ljubljane koja je rezultirala uzajamnim posjetama gradskih delegacija od kojih se očekuje realizacija konkretnih projekata i aktivnosti koje će biti usmjerene na razvoj dva glavna grada.

Gradonačelnik je ocijenio da su iskustva čelnika Ljubljane u vođenju i upravljanju gradom veoma korisna i značajna za Podgoricu i da će gradska uprava u svom radu u narednom periodu implementirati neke modele funkcionisanja koji su se na primjeru glavnog grada Slovenije pokazali veoma efikasni i svrsishodni.

Ambasador Močnik je potvrdio opredijeljenost Slovenije za nastavak saradnje sa Crnom Gorom kroz stalnu podršku na polju evropskih i evroatlantskih integracija, posebno kroz pružanje ekspertske podrške i iskustava koje je Slovenija imala na tom putu.

On se saglasio sa Gradonačelnikom da bi dobre bilateralne odnose trebalo u narednom periodu osnažiti intenzivnijom saradnjom glavnih gradova posebno u oblastima kao što su unapređenje komunalne infrastrukture, razvoj turizma, privredenih djelatnosti i kulturnih dešavanja.

Saopštenja

Produžen rok za video konkurs #MojGrad na putu ka EU

0
Zbog izraženog interesovanja, Ministarstvo evropskih poslova odlučilo je da produži rok za  video konkurs za učenike/ce osnovnih škola #MojGrad na putu ka EU. Pored...

Gorčević sa ministrima evropskih poslova EU: Crna Gora ima hrabrost i viziju da bude...

0
„Prije 20 godina, svijet je svjedočio hrabroj i vizionarskoj Evropi u kojoj je "Veliki prasak" proširenja donio mir i prosperitet kako EU, tako i...

Ministri evropskih poslova i finansija saglasni: Plan  rasta velika šansa za ubrzani razvoj država...

0
Inicijativa Evropske komisije Plan rasta za Zapadni Balkan predstavlja veliku šansu za ubrzani razvoj država regiona i intenziviranje procesa pristupanja EU. Jasna posvećenost država...

Oko 10,5 miliona sredstava EU za crnogorske partnere u okviru programa saradnje sa Hrvatskom...

0
Ukupno 36 crnogorskih institucija i organizacija učestvovaće u sprovođenju 29 projekata koji su podržani u okviru Prvog poziva za dostavljanje predloga projekata programa prekogranične...

Održan info dan za dva poziva programa Interreg Evropa

0
Crnogorske institucije i organizacije imaju priliku da uspostave saradnju sa partnerima iz 35 evropskih zemalja u okviru Programa međuregionalne saradnje Interreg Evropa i sprovedu...