Naslovnica Poglavlje 5. Javne nabavke

Poglavlje 5. Javne nabavke

O čemu se pregovara?

Sistem javnih nabavki čine još javno-privatno partnerstvo i koncesije. Projekti javno-privatnog partnerstva su projekti koji imaju za cilj zadovoljenje neke javne potrebe, odnosno projekti koji za cilj imaju pružanje javne usluge iz nadležnosti javne vlasti.

Javne nabavke u Evropskoj uniji obuhvataju skup djelovanja naručilaca iz država članica Evropske unije radi nabavke robe, pružanja usluga ili izvođenja radova. Naručioci podrazumijevaju javne naručioce, kao što su državne institucije, gradovi, opštine i sektorske naručioce koji obavljaju djelatnosti vodosnabdijevanja, snabdjevanja energijom, obezbjeđivanja saobraćajnih i poštanskih usluga.

 

Poglavlje 5 - Radna grupa

Bojan Paunović

Pregovarač

mr Jelena Jovetić

Šef RG

Luka Dedić

Sekretar RG

Radna grupa je formirana u julu 2012. Pregovarač za ovo poglavlje je Bojan Paunović, generalni direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija, šefica radne je grupe mr Jelena Jovetić, generalna direktorica Direktorata za politiku javnih nabavki u Ministarstvu finansija. Kontakt osoba za radnu grupu je Luka Dedić iz Kancelarije za evropske integracije.

Radnu grupu čini 15 članova (10 iz državnih institucija i 5 iz civilnog sektora).

Cilj evropskog zakonodavstva na ovom području je osigurati davaocima usluga, isporučiocima roba i izvođačima radova mogućnost nadmetanja na javnim tenderima u državama članicama Evropske unije i jačanje ekonomskog razvoja i efikasnosti.

Poglavlje 5 - Radna grupa

Bojan Božović

Pregovarač

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava

Jelena Jovetić

Šef RG

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Luka Dedić

Sekretar RG

Kancelarija za evropske integracije

Radna grupa za pregovaračko poglavlje 5 Javne nabavke formirana je u julu 2012, a u novom sastavu funkcioniše od septembra 2021. godine. 

Dokumenta

POGLAVLJE 5 - PRESS

Vlada donijela nove odluke o obrazovanju deset pregovaračkih radnih grupa

0
Vlada je na današnjoj sjednici donijela nove odluke o obrazovanju pregovaračkih radnih grupa za deset pregovaračkih poglavlja. U pitanju su pregovaračke radne grupe za...

Dobri rezultati u poglavlju 5 – Javne nabavke

0
„Dobri rezultati u okviru pregovaračkog poglavlja 5 – Javne nabavke treba da budu dodatni impuls dinamizaciji aktivnosti na planu ispunjenja preostalih obaveza u ostalim...

Obnovljeno članstvo u još 11 radnih grupa za pregovore – nova energija za pristupanje EU

0
„Obnovljenim članstvom u još 11 radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, unosimo novu energiju i snažimo naše...