Naslovnica Info Najave Info dani o Prvom pozivu programa Hrvatska – BiH – Crna Gora

Info dani o Prvom pozivu programa Hrvatska – BiH – Crna Gora

Ministarstvo evropskih poslova Crne Gore organizuje info dane u Podgorici i Budvi o Prvom pozivu za dostavljanje predloga projekata u okviru novog Interreg VI-A IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021-2027.

Info dan u Podgorici održaće se 17. maja 2023. godine u hotelu Hilton (sala Kristal B), sa početkom u 9.30 časova. Dolazak i registracija učesnika predviđeni su od 9 časova.

Info dan u Budvi održaće se 18. maja 2023. godine u hotelu Budva (sala Harmonija), sa početkom u 9.30 časova. Dolazak i registracija učesnika predviđeni su od 9 časova.

Broj učesnika je ograničen, pa je potrebo registrovati se za učešće na događaju. Link za registraciju i agenda info dana nalaze se ovdje.

Na info danu će biti predstavljen Program, način pripreme predloga projekta, kao i drugi detalji od važnosti za prijavljivanje. O detaljima poziva govoriće predstavnici Upravljačkog tijela (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske) i Zajedničkog sekretarijata.

Prvi poziv za Interreg VI-A IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora otvoren je do 28. jula 2023. godine u 15 časova, a ukupna sredstva opredijeljena od strane Evropske unije za ovaj poziv iznose 41.095.300,00 eura.

Programsko područje u Crnoj Gori obuhvata Glavni grad Podgoricu, Prijestonicu Cetinje, opštine Bar, Budva, Danilovgrad, Herceg Novi, Kotor, Nikšić, Tivat, Tuzi, Ulcinj i Zeta.

Prvim pozivom obuhvaćena su sva četiri programska prioriteta i 6 specifičnih ciljeva, koji se odnose na istraživanja i inovacije, energetsku efikasnost, prilagođavanje klimatskim promjenama, cirkularnu ekonomiju, zdravstvo i turizam i kulturu.

Više informacija o Prvom pozivu nalazi se na sajtu Programa.

MINISTARSTVO EVROPSKIH POSLOVA

Saopštenja

Online kviz za osnovce povodom Evropskog dana jezika

0
Sektor za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja EU Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore nastavlja sa obilježavanjem Evropskog dana jezika – 26. septembra. Tim...

Reforme u EU obezbijedile bi Crnoj Gori lakši put do članstva

0
Reforma Evropske unije (EU) pružila bi Crnoj Gori novu perspektivu i dašak entuzijazma da će Unija biti spremna u srednjem roku za prijem novih...

Oglas za nacionalnu kontaktnu osobu u Ministarstvu evropskih poslova u okviru Interreg Euro-MED i...

0
Ministarstvo evropskih poslova Crne Gore, u svojstvu Nacionalnog tijela u okviru Interreg Euro-MED programa i Nacionalne URBACT tačke u okviru URBACT IV programa, poziva...

Novi podsticaj saradnji u oblasti Južnog Jadrana kroz fondove EU

0
Kroz projekte finansirane putem trilateralnog Interreg IPA programa prekogranične saradnje Italija – Albanija – Crna Gora 2014-2020, crnogorske institucije i organizacije iskoristile su oko...

Vebinari posvećeni Drugom pozivu za dostavljanje predloga projekata u okviru Programa Dunavskog regiona

0
Program Dunavskog regiona objaviće 2. oktobra 2023. godine Drugi poziv za dostavljanje predloga projekata. Poziv će trajati do 29. februara 2024. godine i biće otvoren...