Naslovnica Info Najave Info dani o Prvom pozivu programa Hrvatska – BiH – Crna Gora

Info dani o Prvom pozivu programa Hrvatska – BiH – Crna Gora

Ministarstvo evropskih poslova Crne Gore organizuje info dane u Podgorici i Budvi o Prvom pozivu za dostavljanje predloga projekata u okviru novog Interreg VI-A IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021-2027.

Info dan u Podgorici održaće se 17. maja 2023. godine u hotelu Hilton (sala Kristal B), sa početkom u 9.30 časova. Dolazak i registracija učesnika predviđeni su od 9 časova.

Info dan u Budvi održaće se 18. maja 2023. godine u hotelu Budva (sala Harmonija), sa početkom u 9.30 časova. Dolazak i registracija učesnika predviđeni su od 9 časova.

Broj učesnika je ograničen, pa je potrebo registrovati se za učešće na događaju. Link za registraciju i agenda info dana nalaze se ovdje.

Na info danu će biti predstavljen Program, način pripreme predloga projekta, kao i drugi detalji od važnosti za prijavljivanje. O detaljima poziva govoriće predstavnici Upravljačkog tijela (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske) i Zajedničkog sekretarijata.

Prvi poziv za Interreg VI-A IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora otvoren je do 28. jula 2023. godine u 15 časova, a ukupna sredstva opredijeljena od strane Evropske unije za ovaj poziv iznose 41.095.300,00 eura.

Programsko područje u Crnoj Gori obuhvata Glavni grad Podgoricu, Prijestonicu Cetinje, opštine Bar, Budva, Danilovgrad, Herceg Novi, Kotor, Nikšić, Tivat, Tuzi, Ulcinj i Zeta.

Prvim pozivom obuhvaćena su sva četiri programska prioriteta i 6 specifičnih ciljeva, koji se odnose na istraživanja i inovacije, energetsku efikasnost, prilagođavanje klimatskim promjenama, cirkularnu ekonomiju, zdravstvo i turizam i kulturu.

Više informacija o Prvom pozivu nalazi se na sajtu Programa.

MINISTARSTVO EVROPSKIH POSLOVA

Saopštenja

Dvadesetsedmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetsedmi broj Biltena o evropskoj integraciji predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU tokom prvog kvartala 2024. godine. Bilten možete preuzeti ovdje.

Intervju ministarke Gorčević za portal Gradski.me

0
Ključno je da shvatimo da je potrebno da prevaziđemo razlike i udružimo snage kako bi uspješno priveli kraju usvajanje zakona koji su dio mjerila...

Zenović: Očekujemo pozitivne izvještaje za poglavlja 23 i 24

0
U poglavlju 23 – Pravosuđe i temeljna prava tri segmenta iz tri privremena mjerila najvjerovatnije neće biti realizovana do juna, ali to neće biti...

Produžen konkurs za najbolje novinarske priče o evropskoj integraciji Crne Gore

0
U oviru obilježavanja Mjeseca Evrope, Ministarstvo evropskih poslova produžava svoj tradicionalni konkurs za najbolje priče o evropskoj integraciji Crne Gore, uz finansijsku podršku Evropske...

Crna Gora u evropskoj kampanji o zdravlju bilja #PlantHealth4Life

0
#PlantHealth4Life je višegodišnja multinacionalna kampanja osmišljena na zahtjev Evropske komisije koja je zasnovana na dubinskoj analizi percepcija i ponašanja vezanih za zdravlje biljaka širom...