Naslovnica Info Najave Konferencija „Smisao pripadnosti i proces integracije u Evropsku uniju“

Konferencija „Smisao pripadnosti i proces integracije u Evropsku uniju“

Ambasade Francuske i Austrije i Kancelarija za evropske integracije, uz podršku Francuskog instituta Žak Delor u Crnoj Gori, organizuju konferenciju „Smisao pripadnosti i proces integracije u Evropsku uniju“.

Konferencija će se održati u ponedjeljak, 14. marta 2022. godine, u Skupštini Crne Gore, s početkom u 8:45 sati.

Događaj je dio aktivnosti koje se organizuju u okviru francuskog predsjedavanja EU s ciljem podsticanja dijaloga i vidljivosti procesa integracije u Evropsku uniju, kao i osnovnih vrijednosti koje ona promoviše.

Konferenciju će otvoriti v.d. predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić, ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije i zamjenik generalnog sekretara Austrijsko-francuskog centra za približavanje Evropi Floran Marsiak.

U okviru tri panela, u kojim će učestvovati glavna pregovaračica Crne Gore s EU, predstavnici ambasada, akademske zajednice i nevladinih i regionalnih organizacija, biće riječi o pripadnosti vrijednostima EU, procesu evropske integracije i regionalnoj pripadnosti i saradnji.

Pripadnost je jedna od tri ključne riječi slogana francuskog predsjedavanja Evropskom unijom, „preporod, moć, pripadnost“. U Crnoj Gori, zemlji kandidatu za članstvo Evropske unije, koja je već prihvatila veliki dio njene pravne tekovine, pripadnost je svakodnevni izazov za državu i njene lidere i preispituje budućnost.

Konferenciju je moguće pratiti uživo na Parlamenatrnom kanalu.

Predstavnici medija mogu ispratiti uvodna izlaganja. U slučaju da nemaju stalne akreditacije, potrebno je da se registruju putem email adrese press@skupstina.me.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI

GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE

KANCELARIJA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE

SKUPŠTINA CRNE GORE

Saopštenja

Dvadesetsedmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetsedmi broj Biltena o evropskoj integraciji predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU tokom prvog kvartala 2024. godine. Bilten možete preuzeti ovdje.

Intervju ministarke Gorčević za portal Gradski.me

0
Ključno je da shvatimo da je potrebno da prevaziđemo razlike i udružimo snage kako bi uspješno priveli kraju usvajanje zakona koji su dio mjerila...

Zenović: Očekujemo pozitivne izvještaje za poglavlja 23 i 24

0
U poglavlju 23 – Pravosuđe i temeljna prava tri segmenta iz tri privremena mjerila najvjerovatnije neće biti realizovana do juna, ali to neće biti...

Produžen konkurs za najbolje novinarske priče o evropskoj integraciji Crne Gore

0
U oviru obilježavanja Mjeseca Evrope, Ministarstvo evropskih poslova produžava svoj tradicionalni konkurs za najbolje priče o evropskoj integraciji Crne Gore, uz finansijsku podršku Evropske...

Crna Gora u evropskoj kampanji o zdravlju bilja #PlantHealth4Life

0
#PlantHealth4Life je višegodišnja multinacionalna kampanja osmišljena na zahtjev Evropske komisije koja je zasnovana na dubinskoj analizi percepcija i ponašanja vezanih za zdravlje biljaka širom...