Naslovnica Info Press info Nakon završetka studija, Bachelor i/ili Master program, student će dobiti EU priznatu...

Nakon završetka studija, Bachelor i/ili Master program, student će dobiti EU priznatu diplomu

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković prisustvovao je potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između Azmont Investment-a, VATEL-a i Univerziteta Donja Gorica.

Azmont Investments pomaže razvoj crnogorskog visokog obrazovanja Azmont Investments, u sklopu svog programa korporativne društvene odgovornosti, namjerava da učestvuje u procesu osnivanja akademskih studija za međunarodno hotelijerstvo i menadžment u Crnoj Gori.

Koristeći se postojećom ekspertizom i dobro uspostavljenom nacionalnom i internacionalnom partnerskom mrežom, Azmont Investments ima namjeru da moderira proces uspostavljanja akademskih studija za međunarodno hotelijerstvo i menadžment, i sa tim ciljem je potpisao Memorandum o razumijevanju sa Univerzitetom Donja Gorica (UDG) i VATEL-om.

“Ponosni smo što smo jedan od inicijatora prvih međunarodnih studija u okviru crnogorskog visokog obrazovanja. Kao Azmont Investments, na ovom projektu smo radili gotovo godinu dana, sa ciljem da za našu zemlju i turističku industriju nađemo najbolju međunarodnu školu u oblasti hotelijerstva. Nakon zahtijevnog i izazovnog posla, našli smo ih. Tokom moje tridesetogodišnje karijere i sa iskustvom koje imam, ljudski resursi su uvijek bili prioritet za mene, i to ostaju. Zato je za mene bilo veoma važno i ujedno velika odgovornost da dovedem pravo ime i program u Crnu Goru. Zajedno sa svojim direktorima posjetio sam VATEL u Lionu i boravio u njihovom hotelu; imao sam priliku da budem uslužen od strane njihovih studenata, probao sam ukusna jela koja su pripremali njihovi kuvari, vidio sam studentski kampus, upoznao se sa njihovim osnivačem, rektorom i profesorima. Nakon svega ovoga, bio sam uvjeren da su upravo oni pravi izbor za Crnu Goru i region. Nakon toga, trebalo je da nađemo pravog partnera za VATEL u Crnoj Gori. Iskreno, ovo nije bio težak ni zahtjevan posao; svi znamo da UDG treba da bude jedan jedini i pravi partner VATEL-a od samog početka. Azmont Investments ima namjeru da obezbijedi novčanu podršku koja će biti iskorištena za kupovinu neophodne internacionalne franšize od VATEL-a za period od 11 godina. Naš respektabilni partner, UDG, izabran je da vodi akademske studije za međunarodno hotelijerstvo i menadžment; ali svi mi, spremni smo da radimo zajedno kako bi ovaj program zadovoljio potrebe Portonovi rizorta koji je u nastanku. Važno je istaći da ovaj program neće služiti samo potrebama Portonovi rizorta, već će sve zainteresovane strane koji rade u oblastima turizma i hotelijerstva osjetiti njegove dobrobiti”, istakao je gospodin Mr. Ahmet Erentok, predsjednik Odbora direktora kompanije Azmont Investments.

Kao respektabilni partner, UDG će voditi akademske studije za međunarodno hotelijerstvo i menadžment u Crnoj Gori, u skladu sa VATEL franšizom i dogovorenim studijskim programom i standardima.

“Osnivanje studijskog programa “Međunarodno hotelijerstvo i menadžment“ je važan korak u ostvarivanju vizije razvoja UDG-a. Radeći po franšizi poznatog francuskog fakulteta VATEL i dobijanjem prvih internacionalnih diploma, UDG nastavlja da razvija umrežavanje na međunarodnom nivou i stvara uslove za prisustvo na globalnom tržištu. Saradnja sa biznisom iz oblasti turizma u Crnoj Gori, posebno podrška i pomoć renomirane kompanije Azmont Investments, sa jedne strane povećava praktičnost naših studija, a sa druge stvara tržište za zapošljavanje naših studenata! Sigurni smo da će ovaj internacionalni studijski program Informacija za medije 16. april 2016. Kvalitetom diplomiranih studenata, budućih kadrova u turističko-ugostiteljskoj privredi Crne Gore, doprinijeti daljem razvoju ove oblasti i povećanju njene kompetitivnosti na globalnom nivou!’’, istakao je profesor Veselin Vukotić, rektor UDG-a.

Nakon završetka studija, Bachelor i/ili Master program, student će dobiti EU priznatu diplomu međunarodnih studija. U koordinaciji sa Azmont Investments-om, VATEL će obezbijediti franšizu i standarde po kojima će se sprovoditi program, profesore za obuke i edukaciju, kontakte i primjere najbolje prakse.

“VATEL, danas globalni vodeći brend u oblasti međunarodnog hotelijerstva, ugostiteljstva i turističkog menadžmenta, veoma je ponosan na saradnju sa kompanijom Azmont Investments i Univrezitetom Donja Gorica, i što potpisujemo memorandum o razumijevanju. Ovim partnerstvom, Crnoj Gori donosimo međunarodne obuke VATEL-a koje se zasnivaju na pravoj mjeri i kombinaciji teorije i prakse. Ovaj program, koji studentima donosi dvije diplome, crnogorsku i EU diploma, namijenjen je studentima koji žele da se razvijaju u oblasti hotelijerstva. VATEL i UDG žele da obučavaju buduće menadžere i rukovodioce na akademskim studijama za međunarodno hotelijerstvo i menadžment, po međunarodnim standardima”, istakao je gospodin Julien Liscouet (Žulijen Liskuet), direktor za međunarodne poslove u VATEL Grupi, dodavši da je “ambicija VATEL-a da obuke iz ugostiteljstva za potrebe centralne Evrope budu vođeni upravo iz Crne Gore, u saradnji sa UDG-jem”.

Zvanično potpisivanje memorandum o razumijevanju pozdravio je Ministar održivog razvoja i turizma, gospodin Branimir Gvozdenović.

“Raduje nas činjenica da će Azmont Investments, realizujući ugovornu obavezu, kroz osnivanje međunarodne ugostiteljske škole obezbijediti kvalitetne programe edukacije domaćih kadrova za uspješnu karijeru u turizmu, hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Saradnja sa brendiranim obrazovnim institucijama je jedan od prioriteta Ministarstva održivog razvoja i turizma, naročito imajući u vidu ubrzani turistički razvoj, koji zahtijeva odgovarajuće kadrove na svim nivoima. Vjerujem da će započeta saradnja Azmont Investments-a sa renomiranom međunarodnom poslovnom školom Vatel biti podstrek i ostalim investitorima koji razvijaju svoje projekte u Crnoj Gori, da na sličnom primjeru doprinesu ubrzanom ostvarenju naše vizije Crne Gore kao visokokvalitetne turističke destinacije”, istakao je goposdin Gvozdenović tokom ceremonije potpisivanja.

Važnost razvoja obrazovnog sistema je neosporiva, i gospodin Predrag Bošković, Ministar prosvjete, pozdravio je osnivanje akademskih studije za međunarodni hotelijerstvo menadžment.

“Turizam u Crnoj Gori je prepoznat kao prioritetna privredna grana pa se kontinuiranim razvojem ljudskih resursa kroz obrazovni sistem najbolje može odgovoriti svim izazovima u ovoj oblasti”, rekao je on.

Ministar Bošković je dodao da će uvođenje akademskog studijskog programa Međunarodno hotelijerstvo i menadžment na Fakultetu za kulturu i turizam na Univerzitetu Donja Gorica omogućiti mladim generacijama kvalitetno obrazovanje i pripremu za izgradnju profesionalne karijere u međunarodnoj hotelskoj industriji po ugledu na Vatel Internacional Business School, kao dijela Vatel IBS grupacije koja je globalni vodeći brend u oblasti međunarodnog hotelijerstva, ugostiteljstva i turističkog menadžmenta. Povezivanje hotelijerstva i menadžmenta kroz obrazovni sistem će omogućiti sadržajnu, bogatu i oplemenjenu turističku ponudu koja će sadržati obilje prirodnih, kulturnih, gastronomskih i ostalih sadržaja i vrijednosti što je osnov za uspješan turistički razvoj naše zemlje.’’ Obraćajući se prisutnima, Ministar Informacija za medije
16. april 2016.

Bošković je takođe zaključio da se nada da će inicijativa kompanije Azmont Investments biti podstrek i za druge međunarodne kompanije koje će svojim aktivnostima omogućiti saradnju u oblasti obrazovanja i turizma “jer upravo na ovaj način se stvara stručni kadar kao najdragocjeniji resurs”.

Očekuje se da će akademske studije za međunarodno hotelijerstvo i menadžment u Crnoj Gori početi sa radom 1. septembra 2016, po dobijanju svih potrenih dozvola i okončanju administrativnih procedura.

Saopštenja

Zenović: IBAR zakoni da uđu u hitnu skupštinsku proceduru

0
Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom Unijom Predrag Zenović kazao je da očekuje da će Skupština Crne Gore po postupku hitnosti krenuti u proceduru...

Dvadesetsedmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetsedmi broj Biltena o evropskoj integraciji predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU tokom prvog kvartala 2024. godine. Bilten možete preuzeti ovdje.

Intervju ministarke Gorčević za portal Gradski.me

0
Ključno je da shvatimo da je potrebno da prevaziđemo razlike i udružimo snage kako bi uspješno priveli kraju usvajanje zakona koji su dio mjerila...

Zenović: Očekujemo pozitivne izvještaje za poglavlja 23 i 24

0
U poglavlju 23 – Pravosuđe i temeljna prava tri segmenta iz tri privremena mjerila najvjerovatnije neće biti realizovana do juna, ali to neće biti...

Produžen konkurs za najbolje novinarske priče o evropskoj integraciji Crne Gore

0
U oviru obilježavanja Mjeseca Evrope, Ministarstvo evropskih poslova produžava svoj tradicionalni konkurs za najbolje priče o evropskoj integraciji Crne Gore, uz finansijsku podršku Evropske...