Naslovnica Instrument pretpristupne podrške Pozivi za projekte Objavljen Prvi poziv za Interreg VI-A IPA program Hrvatska – BiH –...

Objavljen Prvi poziv za Interreg VI-A IPA program Hrvatska – BiH – Crna Gora

Prvi poziv za Interreg VI-A IPA program Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji se sprovodi u okviru finansijske perspektive  2021-2027, objavljen je danas.

Rok za podnošenje predloga projekata je 28. jul 2023. godine u 15.00, a ukupna sredstva opredijeljena od strane Evropske unije za ovaj poziv iznose 41.095.300,00 eura.

Poziv je otvoren za državne i lokalne organe i institucije, neprofitne i nevladine organizacije, kao i subjekte koji ostvaruju dobit, a koji su u stoprocentnom vlasništvu države ili jedinica lokalne samouprave, sa sjedištem u programskom području.

Programsko područje u Crnoj Gori obuhvata Glavni grad Podgoricu, Prijestonicu Cetinje, opštine Bar, Budva, Cetinje, Danilovgrad, Herceg Novi, Kotor, Nikšić, Tivat, Tuzi, Ulcinj i Zeta.

Prvim pozivom obuhvaćena su sva četiri programska prioriteta i 6 specifičnih ciljeva, koji se odnose na istraživanja i inovacije, energetsku efikasnost, prilagođavanje klimatskim promjenama, cirkularnu ekonomiju, zdravstvo i turizam i kulturu.

Minimalno trajanje projekata je 18 mjeseci, a maksimalno 30, osim za projekte u oblasti prilagođavanja klimatskim promjenama, za koje maksimalno trajanje projekata iznosi 36 mjeseci.

U projekat moraju biti uključena najmanje 2 partnera iz dvije države, pri čemu jedan mora biti iz Hrvatske. Maksimalan broj partnera na projektu je 6.

Predlozi projekata podnose se putem sistema Jems.

Dokumenti sa detaljnim opisom ciljeva i pravila Poziva nalaze se ovdje.

Ministarstvo evropskih poslova organizovaće info dane u Podgorici (17. maja) i Budvi (18. maja), a detalji će biti objavljeni u narednim danima.

MINISTARSTVO EVROPSKIH POSLOVA

Saopštenja

Dvadesetsedmi broj Biltena o evropskoj integraciji Crne Gore

0
Dvadesetsedmi broj Biltena o evropskoj integraciji predstavlja najvažnije događaje i aktivnosti u procesu pristupanja EU tokom prvog kvartala 2024. godine. Bilten možete preuzeti ovdje.

Intervju ministarke Gorčević za portal Gradski.me

0
Ključno je da shvatimo da je potrebno da prevaziđemo razlike i udružimo snage kako bi uspješno priveli kraju usvajanje zakona koji su dio mjerila...

Zenović: Očekujemo pozitivne izvještaje za poglavlja 23 i 24

0
U poglavlju 23 – Pravosuđe i temeljna prava tri segmenta iz tri privremena mjerila najvjerovatnije neće biti realizovana do juna, ali to neće biti...

Produžen konkurs za najbolje novinarske priče o evropskoj integraciji Crne Gore

0
U oviru obilježavanja Mjeseca Evrope, Ministarstvo evropskih poslova produžava svoj tradicionalni konkurs za najbolje priče o evropskoj integraciji Crne Gore, uz finansijsku podršku Evropske...

Crna Gora u evropskoj kampanji o zdravlju bilja #PlantHealth4Life

0
#PlantHealth4Life je višegodišnja multinacionalna kampanja osmišljena na zahtjev Evropske komisije koja je zasnovana na dubinskoj analizi percepcija i ponašanja vezanih za zdravlje biljaka širom...